Literatura

zdrada jedno ma imię (wiersz)

Yaro

opuszczony przez tych
w których pokładałeś wiarę
umarły świat kłania się do stóp
zamykasz oczy zimno
pieści słowa mrozi twarz

 

umieram sam w ciemnym
molochu mokrym od łez
zasypiam ostatni raz
zapadam się jak w wodę głaz

 

zawiodła cię nadzieja
sny dobre życie przewrotne
niszczy duszę zabija człowieka
uciekam jeszcze nie wiem dokąd

 

umieram sam w ciemnym
molochu mokrym od łez
zasypiam ostatni raz
zapadam się jak w wodę głaz

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Michał Polak
Michał Polak 13 lutego 2021, 21:33
prawda
Markus 13 lutego 2021, 23:27
Yato, wiersz dobry ale pogrążasz się coraz bardziej w dekadenckich klimatach
Yaro
Yaro 14 lutego 2021, 09:01
Taką rozdartą mam duszę. Dziękuję za komentarze. Pozdrawiam:)
Aktywista
Aktywista 20 lutego 2021, 14:21
umarły ... kłania się ?

stuknij się flachą
przysłano: 13 lutego 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca