może i na mnie ktoś czeka jak ... wiosna
lecz nie wszystkie nieszczęścia są Twoje
czasem pięknie o tym wspominasz
czasem w oczach napiszesz za dwoje
kiedy uśmiech się tuli na ustach
czasem właśnie jest dla nas wieczorek
co wciąż chodzi za mną kochanie
i to szczere moje wspominasz
to nie sen lecz zawsze od nowa:
truskawkowa kobietka wieczorem
jeden uśmiech a może i więcej
tak doczekać się dzisiaj nie mogę
truskawkowy koktajl dziewczyno
błogosławisz to życie i marzysz
doprowadzasz gdzie mogę wciąż czekać
i dla Ciebie zakwitnę kolorem
z telefonu przyślę smsa
i nie będę skąpy w doznaniach
życie wcale nie musi być nudne
zostań wiśnią i rozłóż ramiona
ja do Ciebie dzisiaj zaglądnę:
truskawkowa kobietka wieczorem
może dla mnie a właśnie dla siebie
w nieskalanej miłości dozgonnie
zanurzymy się w pocałunek
zadrżysz lekko i ot smak truskawek
w naszych ustach zapłonie maliną
truskawkowa dziewczyna na zawsze
malinowa co nie chce nikogo
oprócz wiśni też nie chce nikogo
prócz czereśni sic! nie chce nikogo
13 lutego 2021
Andrzej Feret
fb: Andrzej Feret
również warto:
Stanisława Celińska - Malinowa herbatka - YouTube