Literatura

Dziwny sen (wiersz)

Cytra

 
Alzheimer zaprosił mnie do piekła tam
w palcach ktoś dusił po kolei moje słowa
jakby gasił świeczki
 
wpuszczał na karuzelę orientację
a rozum
z pamięcią bawił się w ciuciubabkę
wszędzie siedziały obsesje
 
gdzie jest moja torebka /w łóżku mamo/
oj przeklęty wiatr chce zerwać mi firanki
 
strasznie ciasna była ta urojona klatka
słyszałam jak płakało stare dziecko
bo zgubiło ciało
powracało tylko przywołane bólem
 
mamusiu ta pani chce mi założyć pampersa
nie będę się już wygłupiała
 
kurczyłam się
wiłam w pozycji embrionalnej
gdy próbowano oznaczyć mnie czekaniem
 
spokojnie
z piekła nie uciekniesz do łona

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 14 lutego 2021, 16:41
Zakręcony !!
przysłano: 14 lutego 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca