loty z tajemnicą

Irena Świerżyńska

wszystko piękne 

ogród kwitnie kwiatów moc

tyle pracy 

tyle lotu

 

tylko w środku  -  coś się przędzie

supły kręci  duch kudłaty  

szuka 

 

kiedyś

kokon pęknie z hukiem

dziś na wierzchu pianka gładzi

jutro złego i kolagen nie powstrzyma

 

wyskoczy  -  jak z procy

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 15 lutego 2021
anonim