pod wiatr

Irena Świerżyńska

idziesz na przekór pod wiatr

po drodze zakręty

 

i miara

nie tobie ten świat

 

obrót na pięcie

wara

 

do przodu  -  to moje  -  to znam

dokąd prowadzi wiara 

 

a  -  ty

idź sobie na przełaj poszukaj innego

słabszego

 

tylko uważaj 

 

może - gdzieś z boku na straży

stoją rogi barana

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 17 lutego 2021
anonim