***

doris

Konwalią i zmierzchem
Być znów pisaną
Poczuć dreszcz słów
Że on, że dla mnie
Że zwierzenia, że w moje ręce

Pamiętam dostać wiersz
Pamiętam dostać list
Pamiętam stokrotki
I tęsknię

I choć uschnęłabym
Ja Konwalia
Za miłości głosem
Którą przepaliłeś
Raniąc róż kolcami

Miałabym tym bardziej radość
Z twojego powrotu
I bycia tą ukochaną
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
doris
doris
Wiersz · 24 marca 2000
anonim