sterylizacja

Jacek JacoM Michalski

trzymają płód na smyczy

jakby uciekał na drugą stronę

taka władza ich upaja

 

pamiętam tamtą kamienicę

drewniane schody skrzypią do dzisiaj

mimo że pożar dawno je załatwił

jedno z drugim nie ma nic wspólnego

oprócz dziecka które zostało kobietą

zanim nauczyło się wybaczać

 

jeżeli potrafisz wyłączyć dreszcze

możesz pójść tym śladem

do miejsc które zawsze się znajdą

powiedz mi co kryją beczki

a może dusze bez imion

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 18 lutego 2021
anonim
  • Aktywista
    prymitywna demagogia żerująca na prostych emocjach
    jednak sam powielasz metody faszystowskie

    · Zgłoś · 3 lata
  • Jacek JacoM Michalski
    Aktywista, najprościej w*********j i miłej podróży ;-)

    · Zgłoś · 3 lata
  • Aktywista
    Rzucasz paranoidalne oskarżenia na różnych ludzi bez odrobiny logicznej argumentacji.
    Zwłaszcza na tych, co wykazują odmienne poglądy. Stosujesz metody faszystowskiej nagonki, objawiając swój stopień umysłowego ograniczenia. Podobnie zresztą jak ten natrętny troll, zamaskowany bujną czupryną pseudohippisa.

    · Zgłoś · 3 lata
  • Jacek JacoM Michalski
    a niby jakie rzucam oskarżenia i na kogo ? ;-) mówiłem już, lecz kompleksy gdzie indziej

    · Zgłoś · 3 lata
  • Aktywista
    raczej ty powinieneś się leczyć ze swoje grafomanii i paranoidalnego stosunku do odmiennych poglądów,
    i wcale nie jesteś tu lepszy od narodowców, faszystów, katolików

    · Zgłoś · 3 lata
  • Jacek JacoM Michalski
    I znowu gadasz do lustra ;-)

    · Zgłoś · 3 lata
  • Aktywista
    Tak, przecie to wykracza poza twoje rozumienie.

    · Zgłoś · 3 lata
  • Jacek JacoM Michalski
    a co tu rozumieć ;-) tacy jak ty są tym w co można wdepnąć w lesie

    · Zgłoś · 3 lata
  • Aktywista
    Ty natomiast pozostałeś w pijackiej melinie, z której wydalasz swoje rzygowiny pod nazwą wierszy.

    · Zgłoś · 3 lata
  • Jacek JacoM Michalski
    ale ty łykasz te rzygowiny ;-) a że się nie oblizujesz, cóż...jakoś przeżyję ;-) ale mam z ciebie ubaw

    · Zgłoś · 3 lata
Usunięto 1 komentarz
Wszystkie komentarze