znasz tę bajkę

Irena Świerżyńska

trzeba 

 

chory musi być  zadbany

pani w bieli czepek śnieżny

był

i paskowanie

 

taka  -  bajka

 

a  -  za progiem koniec klasy

godność  -  w kieszeń 

do szeregu i na koniec szary

 

pan  i  świta  -  słowa w cieniu 

mądre  myśli  zostaw sobie

 

może - gdzieś -  bywa  z klasą  

 

teraz  -  leży

 

dźwigaj

dźwigaj

i masz  -   do pary 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 20 lutego 2021
anonim