Literatura

pomost (wiersz)

Michał Polak

Miałem stresową sytuację
Po głowie rozbiegły się neurony 
Niejeden zakamarek kory odwiedziły
Biegnij prosto w przepaść że biegnij  
Ty, co zbierać się uczyłeś, raz zarazem
Już wiesz na czym polega różnica
Między kobietą, a mężczyzną
Bo gdy przychodzi stan lęku
Panicznej zajadłej zawieruchy
Stoisz prosto niewzruszony
Jej zaś rozsypują się neurony
Bądźże więc oparciem, mostem
Między ziemią, a wodorostem


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 lutego 2021 (historia)

Inne teksty autora

Tajemnice księżyca
Michał Polak
kamień
Michał Polak
Dwa postępy
Michał Polak
przechodzień
Michał Polak
sedno
Michał Polak
polskość
Michał Polak
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca