pomost

Michał Polak

Miałem stresową sytuację
Po głowie rozbiegły się neurony 
Niejeden zakamarek kory odwiedziły
Biegnij prosto w przepaść że biegnij  
Ty, co zbierać się uczyłeś, raz zarazem
Już wiesz na czym polega różnica
Między kobietą, a mężczyzną
Bo gdy przychodzi stan lęku
Panicznej zajadłej zawieruchy
Stoisz prosto niewzruszony
Jej zaś rozsypują się neurony
Bądźże więc oparciem, mostem
Między ziemią, a wodorostem

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Michał Polak
Michał Polak
Wiersz · 22 lutego 2021
anonim