interior

Jacek JacoM Michalski

różowe balony

nadmuchane na urodziny

dziecka które nie ma imienia

nic jak nic

mamy cudze opowieści

ktoś robi zdjęcia

zobaczysz ilu je polubi

nikt nie zapamięta

zimna kawa w nocy

zastępuje gorycz goryczą

ołowiane żołnierzyki trują

namalowane na ścianie

białe gołębie

 

gdzie jest przestrzeń

między biurem a domem

zostają milimetry na cokolwiek

jak robaki pełznące po nici

byle do wakacji

byle do świąt

byle do

 

małe miasteczko kusi spokojem

tam ludzie nienawidzą po cichu

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 22 lutego 2021
anonim
  • marzena
    Mamy cudze opowieści? Może życie niektórych jest takie nijakie, że potrzebują... ech co ja piszę :)

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Mithril
    ..."tam ludzie nienawidzą po cichu"

    · Zgłoś · 3 lata temu
Usunięto 1 komentarz