Literatura

interior (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

różowe balony

nadmuchane na urodziny

dziecka które nie ma imienia

nic jak nic

mamy cudze opowieści

ktoś robi zdjęcia

zobaczysz ilu je polubi

nikt nie zapamięta

zimna kawa w nocy

zastępuje gorycz goryczą

ołowiane żołnierzyki trują

namalowane na ścianie

białe gołębie

 

gdzie jest przestrzeń

między biurem a domem

zostają milimetry na cokolwiek

jak robaki pełznące po nici

byle do wakacji

byle do świąt

byle do

 

małe miasteczko kusi spokojem

tam ludzie nienawidzą po cichu


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 22 lutego 2021, 12:46
..."tam ludzie nienawidzą po cichu"
marzena
marzena 23 lutego 2021, 08:09
Mamy cudze opowieści? Może życie niektórych jest takie nijakie, że potrzebują... ech co ja piszę :)
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 22 lutego 2021 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca