„god was never on your side”

Jacek JacoM Michalski

lemmy ma rację

bóg jest po niczyjej stronie

módl się bez słów

miedzy tobą a nim

nie potrzeba pośredników

i nie ma nic do rzeczy

żadna cela ani szubienica

ilości zer czy mercedesy

 

sznurówki trzymają stopy

stare buty poniosą

od nieba do piekła

albo zupełnie odwrotnie

wszystkie butelki już puste

wystarczy upić się powietrzem

 

dzieci dorosną tak czy tak

szklane góry zostaną gdzie były

kiedyś może jutro

powiesz cześć lemmy

zagraj dla mnie znowu

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=yk4ATrsNnFc

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 24 lutego 2021
anonim
  • marzena
    Można upić się powietrzem :)

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Aktywista
    nudne banały

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Mithril
    świat schodzi na psy które się rozłażą
    po śmietnikach burslem użyźniając drzewa parkowym
    odorem

    we wszystkich kasynach obroty tracą na wartości
    drgającym strumieniem riffów orgasmatron
    lub oględzin z miejsca zderzenia butelek
    po whisky

    świat tonie w pośpiechu i chyba tylko jack
    daniels posiada nowe klocki hamulcowe do rytmu
    forest lawn memorial park w ciszy
    pomiędzy płytami

    · Zgłoś · 3 lata temu