Akceptacja zrozumienie

Cytra

 

 
cierpliwości - grają dzwony
Bogu trzeba ufać
czekać
aż uśmiech w grymas się zmieni
 
może świerszcze w płucach
jeszcze kołysanki nie zagrają
czy uwierzyć
w nadzwyczajne zaszczepienie?
 
horror jeszcze przed nami...
tajnie wieszczą analitycy
a rząd - że cierpliwość
jest dziś największą zaletą
 
dzwony biją
za oknem świat się zamazuje
na ulice wylegają niby ozdrowieni
są i statystyczne martwe dusze
 
żadna maska nie przesłania
objawów szaleństwa
Quo vadis człowieku?

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Cytra
Cytra
Wiersz · 25 lutego 2021
anonim
  • Mithril
    ...no cóż, mnóstwo zjebów z odsłoniętymi trąbami drze ryja, że co to tak długo to trwa.
    Ja sobie tam myślę: niech trwa, jak się przerzedzi wśród zjebów, to może będzie ciszej(?)

    · Zgłoś · 3 lata temu