Literatura

Akceptacja zrozumienie (wiersz)

Cytra

 

 
cierpliwości - grają dzwony
Bogu trzeba ufać
czekać
aż uśmiech w grymas się zmieni
 
może świerszcze w płucach
jeszcze kołysanki nie zagrają
czy uwierzyć
w nadzwyczajne zaszczepienie?
 
horror jeszcze przed nami...
tajnie wieszczą analitycy
a rząd - że cierpliwość
jest dziś największą zaletą
 
dzwony biją
za oknem świat się zamazuje
na ulice wylegają niby ozdrowieni
są i statystyczne martwe dusze
 
żadna maska nie przesłania
objawów szaleństwa
Quo vadis człowieku?

 


wyśmienity 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 25 lutego 2021, 08:34
...no cóż, mnóstwo zjebów z odsłoniętymi trąbami drze ryja, że co to tak długo to trwa.
Ja sobie tam myślę: niech trwa, jak się przerzedzi wśród zjebów, to może będzie ciszej(?)
przysłano: 25 lutego 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca