Degrengolada twórcza

Cytra

 
„Golgota picnic” "Klątwa" "Pożar w burdelu"
„Niech żyje wojna”
 
na TVN leci współczesna sztuka
ani to publicystyka ani kabaret
 
cały dowcip w tym
że kupa próbuje stać się sztuką
i rozbudzić nowe poczucie estetyczne
 
dziś modna jest sztuka szokowania
podobnie jak narkotyczno-pijacki bełkot
a ten przecież smakuje niejednemu
 
wszędzie krzątają się układy towarzyskie
po co tam wchodzisz poeto
za kulisami jest mnóstwo obrzydliwości
 
na kolorowych jarmarkach
z balonikami na druciku
danse macabre jazgot
 
może jestem skazana na płaskość
ale nie szukam drugiego dna w gównie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Cytra
Cytra
Wiersz · 27 lutego 2021
anonim
  • Yaro
    PRAWDA

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Jacek JacoM Michalski
    zostaje jeszcze radio ma w ryja, dla tych miastowych też ;-)

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Aktywista
    no,ale TVP gorsza niż za PRL
    tak jest gdy wieśniakom UE finansuje radio i telewizor
    zaniżają wymagania

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Mithril
    ...zawsze jest wybór tzw. de gustibus w oparach damnant quod non intellegunt

    · Zgłoś · 3 lata temu