bohater

Yaro

widzisz człowieka 

oto ja

rozłożony w cztery strony świata

 

rozłóż dłonie

róże są czerwone

czerwcem w ogrodzie

 

niejeden nieudowodniony cudem

ujrzałem światło tłum znienawidzony 

 

na stosie spłonął doszczętnie 

popiół i diament 

po walce bohatera 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 2 marca 2021
anonim