widzisz człowieka
oto ja
rozłożony w cztery strony świata
rozłóż dłonie
róże są czerwone
czerwcem w ogrodzie
niejeden nieudowodniony cudem
ujrzałem światło tłum znienawidzony
na stosie spłonął doszczętnie
popiół i diament
po walce bohatera