Literatura

tak mi ciebie brak (wiersz)

Yaro

tak brakuje mi ciebie

woda ucieka pomiędzy palcami

deszcz moczy dachy z papy

okna brudne zmoczone parapety

 

 

dłonie w kieszeni na bakier tak

odchodzisz dziś

do ołtarza prowadzi cię

dałaś się pojąć

uwierzyłaś w splot słów

 

utkanych na wietrze

wsłuchany w twój śmiech

w ramionach

nie umiałaś zmieścić czułości

 

kocham cię gdy pada

tyle zbędnych słów

gdy nie wrócisz

 

zaciśniętego supła

nie przetnie nikt

prócz prawdy z zakłamanych ust

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 marca 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca