wkręcony tulipan

Jacek JacoM Michalski

na ulicy szczekają psy

powoli tracę wzrok

z lustra wybiega księżyc

czyjeś studnie proszą o

światło

 

nie pytaj dlaczego wypływasz

w może

twoja fala jeszcze niesie

cienie jak to cienie

kładą się pod nogami

na mokrym asfalcie

znowu i znowu początek

drogi

ciemność bezwiednie otwiera

ramiona

obejmą każdy oddech

mimo że nie potrzeba

 

nikogo

 

strach zostanie na płyciźnie

głębia jest ponad

wbite pod powieki

 

szkło

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 20 marca 2021
anonim
  • Konrad Koper
    Boski !!

    · Zgłoś · 3 lata
  • Mithril
    ...nie tą razą

    · Zgłoś · 3 lata
  • Aktywista
    Mithril wczoraj, 23:29 zgłoś...nie tą razą

    prawdopodobnie za mało dekadenckie i naćpane
    ....

    zadowolisz trolla najbardziej kroniką z psiej budy

    · Zgłoś · 3 lata
  • Mithril
    "Aktywista dzisiaj, 11:28
    Mithril wczoraj, 23:29 zgłoś...nie tą razą

    prawdopodobnie za mało dekadenckie i naćpane
    ....

    zadowolisz trolla najbardziej kroniką z psiej budy"

    ...a z...a i prymitywa aktywistę falangą albo jakąś szmirą spod "ekipy" mafia

    · Zgłoś · 3 lata