Literatura

nienawiść zbawi świat (wiersz)

Yaro

knot nienawiści się tli 

kopciuch gruby tłusty 

wypchany jak portfel 

czarny lśni topi słone łzy 

łżesz ohydna lampo 

światło trupioblade 

wisi pająk w rogu 

 

dawno zdechł bo nie nakarmił go nikt 

tylko samogon cebula 

ogromne cycki Heleny siostry Marzeny 

żony rzeźnika 

z fajansu spod byka łypie prawe ślepie 

ogromny brak intelektu i wyczucia żartu 

 

knot nienawiści się tli 

kopciuch gruby tłusty 

wypchany jak portfel 

czarny lśni topi słone łzy 

łżesz ohydna lampo 

światło trupioblade 

wisi pająk w rogu 

 

wyzbyci grzechu i prawdy 

wierzą w otwarte karty 

brzuch pełny gównem z konserwy 

w głowie wir zachwianie w równowadze 

kluczyki w brudnej dłoni ja prowadzę 

wysadzeni w kosmos już zaszczepieni

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 marca 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca