istnienie

Yaro

iskra stworzenia
cud narodzin
z bólu w radość

 

płomień życia
rozpala ogrzewa

nagie ciała

 

śmierć nie pachnie
zamyka oczy
żałoba w smutek

 

dusza unosi się nad wodą życia
błądzącą mgłą po jeziorze

 

powrót do początku
źródła wieczności

do domu

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 21 marca 2021
anonim