iskra stworzenia
cud narodzin
z bólu w radość
płomień życia
rozpala ogrzewa
nagie ciała
śmierć nie pachnie
zamyka oczy
żałoba w smutek
dusza unosi się nad wodą życia
błądzącą mgłą po jeziorze
powrót do początku
źródła wieczności
do domu