Literatura

jaskółki c.d. (wiersz)

marzena

 

du liebst mich

 

czuję w tej czystej pościeli twój pot

czasem tak poci się główka dziecka, kiedy przez sen

połyka mleko matki

kto nam podarował te słodkie krople, jestem wdzięczna

że dzisiaj obudziłam siebie i stoję na krawędzi

 

dziękuję za wszystkie rady, wy chłopcy jesteście tacy racjonalni

tak bardzo zamyśleni w sobie, teraz wiem

 

tylko człowiek z okruchami niepamięci, z albumem pełnym zdjęć

swojej żony, później kochanki

przyznaje się do wszystkich błędów, nawet do tych których nie

popełnił

 

 Ich verstehe dich

 

napiszę słaby wiersz, nie będę dobrą poetką

schowam się jak Louise w swojej bańce anoreksji

i tak jeśli więcej schudnę to zniknę

i dobrze

opisywanie chwil jest bez sensu

rano zapominam kto mnie dotykał

 

 

ŻYCZENIE
Pamiętasz, kiedy powiedziałeś życzenie?
Mam wiele życzeń.
Kiedyś okłamałam cię
o motylu. Zawsze się zastanawiałam
o czym są twoje życzenia.
Jak myślisz, czego sobie życzyłam?
Nie wiem, że wrócę,
że kiedyś będziemy razem w końcu.
Marzyłam o tym, czego zawsze pragnęłam.
Marzyłam o kolejnym wierszu.

dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Aktywista
Aktywista 26 marca 2021, 11:31
,,Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. "
Ewangelie przedstawiają przykazanie miłości jako centralny motyw etyki Jezusa[1].

A więc naucz się najpierw miłości własnej.
marzena
marzena 27 marca 2021, 11:11
Miłość własna, a co to znaczy...
przysłano: 25 marca 2021 (historia)

Inne teksty autora

może dzisiaj
marzena
M
marzena
linie papilarne
marzena
Mendoza
marzena
Jaskółki
marzena
– mein schatz
marzena
absurd nr jeden
marzena
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca