progres

Jacek JacoM Michalski

 

wybuchamy osobno

gasimy siebie eksplozjami

dlaczego nie dlaczego tak

 

złapani na kradzieży

tańczymy

właściciele niczego

zbyt biedni żeby się bać

tylko głód i pragnienie

albo potrzeba emocji

kiedy śmietniki są pełne

 

moralitet piły łańcuchowej

 

w telewizji mówili

że już jesteśmy szczęśliwi

a bóg nas kocha najbardziej

puszcza amazońska płonie

 

jakkolwiek

 

siedzimy na schodach

patrzymy na wielki lej

dlatego tak dlatego nie

 

w mikrokosmosie cisza

po i przed

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 26 marca 2021
anonim
  • marzena
    Gdzie jest ten mikrokosmos?

    · Zgłoś · 3 lata
  • Jacek JacoM Michalski
    wszędzie tam gdzie jesteś, w tym co możesz objąć

    · Zgłoś · 3 lata
  • Mithril
    "w telewizji mówili
    że już jesteśmy szczęśliwi"

    ...i tego siem czymmy. telewizornia w obecnej formie może tylko jednostajnie bredzić, gdyż brednie som ci ostatnio we cenie.
    - paradoksalnie im dłużej się milczy, tym miej siły na krzyk, a ten byłby wskazany tak przed, jak i po(!)

    · Zgłoś · 3 lata