za kotarą

Irena Świerżyńska

wszystko dobrze się układa

posprzątane w głowie

dobry czas

 

fakultety te co trzeba i być może

doktoraty wymościły gniazdko 

nowe

może stołek też wysoki

 

tylko - coś uwiera w duszy

obok gorzkie leci

 

nie wie

nie zna

nie rozumie

swoje puste sądy rzuca

 

i kto

przytrzyma usta 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 marca 2021
anonim