A myślałeś że tak trzeba

Irena Świerżyńska

Zdążysz  - talent masz

i pokaż

 

próbuj zmieniać świat.

 

Ktoś  chciał wracać  do niewoli

do obozu

pewnie lubi kłody

chłody

 

tylko - tak jest wielki.

 

Sedno władzy  -  tyś malutki

 

deski grube mają oczy

uszy.

 

Teraz krzyczą ponieś

 

podnoś

 

wszędzie

 

otwórz

 

te  - przyćmione oczy.

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 28 marca 2021
anonim