wciąż nie potrafisz zrozumieć jak mogłem
… ale
ja też już zrozumiałem dlaczego
istnieją przeświadczenia
że z powodu czyjegoś chcę
poszedłem do pacierza z którym nie miałem
nic wspólnego –
właśnie tego co potrzebne aby Ciebie dotknąć
w piątek nie powinniśmy zawdzięczać bogu
więc proszę abyś nie czuła się za to winna
bo nieustannie myślę że Ty czegoś nie rozumiesz
bo ja też jestem bez podejrzeń
że to z mojej
winy jesteś tylko wśród marzeń
bo te modlitwy w wiersze nie są z mojej winy -
i proszę abyś przemyślała czy i Ty nie zostałaś
upokorzona tylko dlatego, że
mieliśmy się spotkać
w szabas – a ten bóg tylko szarzy
jak zając i kica i przepływa z mojej do Twojej duszy
i upokarza
abyśmy się rozpłynęli i nie zobaczyli
- Ty jesteś kinematograf i Ty musisz …
jak ten most mnie powołać do naszej miłości
- tak jak napisałaś to Twoje.
samotny jak Ty samotna nie gubię myśli o Tobie
wierszem się wspomagam i Twoje słowa całuję
i czekam że ubrana w strofy miłości
na wieczność posyłasz swoje kocham
i do Twojego swoje kocham dołączam w ciepło
Twoich myśli oczu i dłoni
przyjdź więc z dobranoc aż po Twoje dzień dobry
wtedy dopiszemy strofy tylko dla siebie
czekam …
A.
22 lutego, 2021