Literatura

choć jestem daleko to (wiersz)

Andrzej Feret

choć jestem daleko to

 

dla Ciebie piszę wiersze kochana

dla Ciebie publikuję foto

dla Ciebie myślę że jeszcze będzie

piątek sobotą

 

dla Ciebie garnę jeszcze niedzielę

i rumień rzucam

i czekam sprawy

bo dla Ciebie późną nocą

myśli posyłam i pragnę

 

do Ciebie mówię wierszem dla Ciebie

z uporem febry tłumaczę świat

i dla Ciebie napiszę i

wytłumaczę więcej

 

bo dla Ciebie zaistniał ten świat

tak abym kochał tylko

dla Ciebie

 

bo dla Ciebie jest ten świat …

 

bo kocham Ciebie, aby

istniał dla Ciebie i Ja

i ten świat

 

- tylko dla Ciebie

abym wciąż tylko Ciebie pragnął

 

24 lutego, 2021

fb : Andrzej Feret

 


przysłano: 2 kwietnia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca