Piosenka

Konrad Koper

Pozdrawiam twoje czarne dziury.

Doceniam zapał i ambicję.

Niestety nauka mnie nudzi.

 

Lecz pragnę delikatnie dotknąć :

twojej twarzy i ciepłych dłoni.

 

Nie ważne, nie ważne kim jesteś.

 

Przyszedłeś do domu z teczką.

Mówiłeś o uczonych rzeczach.

Lecz mnie obchodzi twa koszula…

 

Nie ważne, nie ważne kim jesteś.

 

Proszę cię o kilka gwiazdek,

oraz o moc całego świata.

Nasze serca muszą „pulsować”.

 

Ważne jest, ważne jest kim jesteś.

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 5 kwietnia 2021
anonim