Literatura

W cieniu malin (wiersz)

Andrzej Feret

W cieniu malin

 

Kiedym bywał w twoim szczęściu,

Tam gdzie trawy kołysają,

Pośród drzew kołysań moich,

Pośród  malin zgiełku w raju.

 

W cieniu malin i ogrodu,

Wypłakana polna rzęsa,

Na ogromie szumu wody,

W tym zapachu z twego szczęścia.

 

Byłem kiedyś twoim ramię,

I wciąż jestem echem młodym,

W twoich raniach jam zastany,

Twoim ramię młodość godnym.

 

Byłem w nocy uroczony,

Tak w malinach jeszcze czule,

Byłem echem zauroczeń,

Szczęściem nagim zawsze godnym.

 

sierpień, 1993

 

fb : Andrzej Feret


przysłano: 8 kwietnia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca