w pełnym wymiarze

Irena Świerżyńska

szukała

szuka  -  tu obok  -  też

 

cicho i skromnie

z radością w duszy biega i krąży

czyta i myśli

 

i nie wiem czy znajdzie

musi być 

gdzieś

od zawsze jest

 

tylko

gdzie i jak się nosi

inteligencja  -  w pełnym wymiarze

 

czy  -  bywa  na topie

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 11 kwietnia 2021
anonim