cisza przed burzą
Twoje oczy są zawsze cudowne
brązowe jak kora dębu
zielone gdy myślisz o mnie
i czerwone są usta ze mną
są oczy Twoje zawsze nieśmiertelne
cudownie się uśmiechają
patrzą tęsknie nie tylko wierszem
równym głosem dla mnie śmiało
zawsze pragnę oczu w uśmiech
rzewnych i tęsknych jak żywioły
i potężnych i wielkich i szczerych
i płonących i wolnych
kocham patrzeć w zielone oczy
choćbym miał orzekać czelnie
Twoje oczy są śliczne i cudowne
patrzyłbym i patrzyłbym moje szczęście
12 kwietnia, 2021
fb : Andrzej Feret