epitafium dla niewątpliwych

Grzesiek z nick-ąd

Epitafium dla niewątpliwych
kiedy umiera poeta
wszyscy kochają poezję
i nawet jego
może wybierać w kobietach
co szyje łabędzie daglezji
zastają w cieniu
przynosząc lilie bez kwiatów
pytają Boga z wyrzutem
dlaczego
na pierwszej stronie dramatu
są słowa na pamięć wykute
o zapomnieniu

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 18 kwietnia 2021
anonim