Literatura

rumowisko (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

zobacz ulotność blizn

w szarym zaułku

kiedy skrzypek ucieka

od krzepnącego metalu

przez każda ślepą nutę

 

nie wierzysz jeszcze

że łańcuchy to ledwie

ogniwa

bardziej łączą niż niewolą

nawet te na nogach bardów

 

tłum czuje się wolny

tylko gdy stawia mury

choć cegieł nic nie spaja


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 19 kwietnia 2021, 09:40
Nie mam zastrzeżeń...
Mithril
Mithril 22 kwietnia 2021, 14:58
"kiedy skrzypek ucieka
od krzepnącego metalu
[...]
tłum czuje się wolny
tylko gdy stawia mury"
Aktywista
Aktywista 28 maja 2021, 22:20
marna demagogia, skąd wiesz co czuje tłum?
przysłano: 19 kwietnia 2021 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca