I jest
Takim jestem mocnym w sobie,
Przymocowanym we snach,
Wiem, że ty już nie uciekniesz,
I że mam w tobie trwać.
A ona czyli ty jesteś ckliwa,
Lazurem kryjesz postać,
I choćby czas nie ubywał,
Musisz w uczuciu ciągle trwać.
Jest w tobie i we mnie miłość,
Co siła jest co tylko ja chcę,
We głuszy serca ty wciąż troskliwa,
W nocy cielesnej i ty we mgle.
Jest pokonanie wszystkiego,
Co los smętny określił nam,
I jest bliskość oczu twego,
I jest ciało twoje bez ran.
sierpień, 1993
fb: Andrzej Feret