Rozważania
Jak frajerzy zapiszą wersy,
A świat nie przeżyje wiary,
Pomimo że jest ostatni i pierwszy,
Nie rozumiem istoty sprawy.
Prawda jest łaską przewodnią,
W filozofiach zapisują słowa,
I próbują jeszcze nam szlochać,
W doganianiu prawdy w alkowach.
W pomieszaniu miłości szarością,
W wygłodniałym kolorycie spleceń,
We treściach pełni wiary miłością,
W załagodzeniach rzeczy.
sierpień, 1993
fb: Andrzej Feret