Literatura

Cóż dzisiaj to znaczy (wiersz)

hopeless

Pisałem, że spotkam się z tobą zawsze i wszędzie
– kłamałem,
pisałem, że kocham bezgranicznie i abyś tylko była,
– kłamałem.

 

W końcu mówić prawdę, to zabić. Sama to wiesz.
Pamiętasz, jak bardzo chciałem?
Mówiłaś: – Aleś ty dziecinny.
I nie obrażaj, bo go nie znasz.

 

Znów wracam do rudej, to ona wyciągnęła dłoń,
młodością zaćmiła obraz ciebie,
odmieniła czas. Nie musiałem biegać, by tańczyć,
nie musiałem już marzyć.

 

Chciałaś spotkania w Krakowie, trzy godziny jazdy
w jedną stronę – podobno warto zmierzyć siły.
Ruda się roześmiała: – Pojedziesz, by zobaczyć jej make up?
Jak jej wiek nie gra roli? Pogięło cię?

 

Pisałem, że spotkam się z tobą zawsze i wszędzie
– kłamałem,
pisałem, że kocham bezgranicznie i abyś tylko była,
– kłamałem.
I jakie to ma znaczenie? 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 kwietnia 2021 (historia)

Inne teksty autora

czasami
hopeless
Wędrowiec
hopeless
dialogi 1
hopeless
Bajka
hopeless
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca