Ale, ale - coś się dzieje
ktoś poruszył starą oś
przecież
zawsze krzywe było
tylko cisza pięknie kryła
dziś i ty poznajesz tamto
otwórz
oczy
nie wiesz
jak smakuje
cierń też kłuje w słowie gorzkim
może
dodaj ciepły ton
i nowa wiara - wróci