pikowanie

Jacek JacoM Michalski

od wejścia na szczyt

ważniejsze jest

czy schodzisz jak człowiek

przyjaciele zostają

z pękającymi płucami

ślepi od bieli

otuleni zimnem

 

nie ma już gór

zwycięzcy to kurwy

banknoty szeleszczą

w oklaska giną wyrzuty

światło odbite przez śnieg

zaplata supły po prawdzie

tej najbardziej własnej

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 26 kwietnia 2021
anonim