wiem kim jestem

Yaro

nie wiem kim jestem
skasowana pamięć
zmienione nazwisko
pochodzenie wymazane


moje miejsce znaczenie w systemie

wolny bez względu na zmiany
nowy układ nazwany ładem


posprzątane krzywe
na stołkach przy stole
bez sensu słowa do mikrofonu

 

pierdoły nawinięty makaron
bułkę przez bibułkę
plastyczna wata cukrowa
władza kasa nie mająca znaczenia

 

dusza nasza nieśmiertelna
pojmać pragną na wieczną udrękę
pochodnie płoną żywym ogniem
rytualnie mówią że dobrze


sprzedają diabłu wszystko
by żyć według pragnień ciała
by spłonęła żywcem wioska cała

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 29 kwietnia 2021
anonim