Zapach czasu

Zygmunt Ryznar

 

Unosi się wszędzie
w powietrzu i marzeniach sennych
w woni dzieciństwa
w dymie nadpalonych nadziei

jak kleszcz wkręcony
śpi dla zmylenia
w moich myślach
a potem wyrusza na żer

 

Zygmunt Ryznar
Zygmunt Ryznar
Wiersz · 1 maja 2021
anonim