ah aj!

Sercem Ku Wiośnie

i powędrował człowiek na Marsa

stara gwardia nie wygrywa


nim poczęstował za Marta
obumarł i obumierał


nim wywyższałem się z ideałów
otępiałem po mało


i wszystko to za blisko trzyma
koło komina

 

przeszła ta cała dolina
moja najdroższa 

 

przeszła co wiosna 
czym prędzej do wiosła

 

Dawid "Dejf" Motyka 

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 3 maja 2021
anonim