kalafonia

K.Dorosiński

kalafonia

 

naukę opieki zacząłem od ciebie

 

nie dłonie masz lecz kruche skrzydła i ciało lżejsze od powietrza

w jesiennych alejach wraz z liśćmi brązowieje nam życie

 

zieleń pojawia się już tylko czasem

skąpa podobna wypłowiałemu suknu powiewa na wietrze 

 

gdy mówisz jestem

 

 

K.Dorosiński
K.Dorosiński
Wiersz · 3 maja 2021
anonim
  • Konrad Koper
    Ładny z przesłaniem !!

    · Zgłoś · 3 lata
  • Mithril
    "nie dłonie masz lecz kruche skrzydła
    i ciało lżejsze od powietrza w jesiennych alejach
    wraz z liśćmi brązowieje nam życie

    zieleń pojawia się już tylko czasem [...]
    podobna wypłowiałemu suknu
    powiewa na wietrze gdy mówisz

    jestem"

    ...z tego co jest dzisiaj na wywrocie to owy tekst zasługuje na uwagę

    · Zgłoś · 3 lata