Liczby

Konrad Koper

Dzielne liczby przybliżają świat,

czasem określają prawie nieskończoność.

Bywają często drugim imieniem.

 

Są one narzędziem fizyków.

 

Choć mam do nich respekt,

zauważam, że zabierają czar.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 6 maja 2021
anonim