Literatura

scementowani (wiersz)

Yaro

szare betonowe oczy
na twarzach malują
obciągnięty świat zmarszczek

 

odbite podkowy na leśnej drodze
czujesz jakby po tobie przebiegł
i głośno rżał

 

to pierwszy krok w nowoczesną przepaść
zastanowienie w lustrze obojętność

 

nazywana życiem po pachy w cemencie

 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 7 maja 2021, 08:52
Udany. Można dodać, że scementowani... Ale !!
przysłano: 6 maja 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca