brum... i ulica,
co melodia zostaje | | a prawda jest goła,
prawica z okrąglejszego tu stoła |
sto tysięcy wrót i sto tysięcy przeładowanie
milkną w sekundy w pół, sekund błaganie
nie winni za winę nastanie oczekiwanie
po w jasny płód Ludzikim nagraniem..,
ochrzczę co pomszczę im wrogi wstyd!
wskrzeszeniem okrzesze płochliwy rytm!
w brzeziński sejm płuczką, oduczę cię!
,a z armatnim Juliusza Słowackiego |
- co łyk tu wlekł i mignął w myk w drzewie |
chamidło za chama to, wielka Brytania,
Wyznacza torem, i błysł się motorem.
Zachowaj! Wychowaj! .. i otwórz mnie!.
co bardziej niż zwykle pisze się!.
schowaj się tu!..
Dawid "Dejf" Motyka