Głupiec

Konrad Koper

Sprzedałeś duszę i wiarę – kupcze

i kupiłeś garść klejnotów – głupcze.

Założyłeś też szkarłatną koronę.

Ale nie podążaj w tę stronę.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 8 maja 2021
anonim