kolorowy

Grzesiek z nick-ąd

Zamieniliśmy się w stek bzdur
z niewyjaśnionych przyczyn
czarno-czerwony kur
jałmużnę z nas wyliczył.

Przyjąłem całe steki bzdur
jako historię tego kraju
w którym biało-czerwonych piór
do intercyzy używają.

Czekają na nas steki bzdur
przez sito wiary przeciśnięte
i umazane w złoto słów.
A raj jest za zakrętem...

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 8 maja 2021
anonim