i już wiruje świat

Sercem Ku Wiośnie

tak mocno kochać brak

i wierzyć więcej trzeba

pożyczyć zatłoczone z drzewa

zaskoczyć się nie daj

i od wodnistych tafli gwiazd

przeżyć swój czas

spojrzeniem witać dookoła

tak rozkochać

w zamalowany zachód słońca

i wstać skoro świt

w skowronkach witać swe nieba

tak bez końca jak

 

Dawid "Dejf" Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 8 maja 2021
anonim